Vulkanen van Java en ondertussen Bali - Reisverslag uit Ubud, Indonesië van Peter Peels - WaarBenJij.nu Vulkanen van Java en ondertussen Bali - Reisverslag uit Ubud, Indonesië van Peter Peels - WaarBenJij.nu

Vulkanen van Java en ondertussen Bali

Door: Peter

Blijf op de hoogte en volg Peter

17 Januari 2018 | Indonesië, Ubud

Gelukkig na contact met wbjn.nl bericht achterhaald!! Dus als volgt:

Hallo allemaal,

Hier ben ik weer gvd gvd gvd !!
Gisteren had ik dit verslag ook al geschreven en toen ik klaar was klapte de WiFi eruit, dus begin ik vandaag maar weer opnieuw.
Hopende dat de WiFi hier beter is . Hier komt het verhaal !!
Zoals jullie allen gelezen hadden zou onze reis verder gaan naar de Bromo vulkaan een actieve vulkaan gelegen te oosten van Java. Voor deze excursie moesten wij 02.30 ons mandje uit omdat het de bedoeling was van de zonsopkomst te genieten. Per stinkende dampende en herrie makende jeep zijn wij tot hoogte gebracht van ongeveer 2200mtr. Onderweg waren we in de veronderstelling dat het niet zo druk zou zijn bij de Bromo, we waren buiten de wilde civetkat zo’n beetje de enige op de weg naar boven. Eenmaal op de parkeerplaats aangekomen wemelde het werkelijk waar van de jeeps met voornamelijk locale( Indo) toeristen ik denk wel enkele honderden. Na voor de zoveelste keer weer als bezienswaardigheid te zijn gefotografeerd door alle locale kwamen we aan op de top. Hier wachte ons bij zonsopkomst een prachtig vergezicht over het oostelijke deel van Java inclusief de actieve Bromo vulkaan. Na het schieten van een aantal foto vervolgde we onze weg naar de kratermond van dit gevaarte. Na een wandeling van enkele kilometers en een trap van 243 trede kwamen we aan op de kraterrand. Ik kan wel zeggen dat het spectaculair is om te zien hoe de borrelde en rokende vulkaan tekeer te zien gaan. Na al dit moois weer terug in de jeep en terug naar ins hotel waar we lekker hebben zitten ontbijten. Na het ontbijt bracht onze chauffeur na een 6 uur durende zit ons naar het volgende hotel in Banyuwangi. Ook hier zouden we weer een machtige vulkaan bezoeken genaamd Ijen. Ook deze vulkaan geldt als een van de gevaarlijkste van Indonesië. Het bijzondere aan deze vulkaan is dat zich hier Blue Fire laat bewonderen. Een giftige stinkende rook die zich door de hitte van de vulkaan laat ontvlammen in uiteraard een blauwe kleur. Er zijn ter wereld twee vulkanen die dat hebben eentje hier en de andre in IJsland, of Italië we hoorde van twee verschillende gidsen twee verschillende landen met een I !? Voor diegene die het willen weten zoek het ff op en laat het ons ook even weten.
Na weer per jeep naar de eerste 1400mtr te zijn gebracht wachte ons een zeer zware beklimming naar de top van dit 2km hoge gevaarte. Voordat we aan de klim begonnen kregen we gasmaskers uitgedeeld, althans maskers indonesian style je had er een maar of die zijn werk deed moesten we maar afwachten.
Na een hoop gepuf en geploeter kwamen we aan bij de kraterrand van de Ijen, je kon de giftige stinkende zwavel lucht nu echt heel goed ruiken. Eenmaal aangekomen op de top kwam het spectaculairste van deze tocht, we gingen de vulkaanmond nu in. We lieten ons via gladde slippende rotswanden zakken naar het hart van deze krater, onderweg moesten we toch echt onze gasmaskers gaan gebruiken en wonder boven wonder deden deze nog dienst ook. Allen jammer dat we geen bescherming voor onze ogen hadden, dus al tranend kwamen we aan in het hart van de vulkaan om het prachtige Blue Fire te aanschouwen. Nou de Bromo was mooi maar de Ijen is werkelijkwaar magistraal. Onvoorstelbaar dat je in die dikke stinkende grauw gele massa je eigen mag bevinden en dan denkende dat het een van de meets actieve vulkanen van Indonesië is, enfin we zijn er nog. Toen de zon eenmaal opkwam en wij weer boven op de kraterrand stonden konden we pas echt zien hoe spectaculair deze vulkaan was. Met daarnaast gelegen het meest giftige meer ter wereld van 900mtr breed en 200mtr diep dat volgens onze gids zo’n beetje alles oplost wat je erin gooit. Het was echt magnifiek om het blauw groene meer te aanschouwen met de naastgelegen geel giftige wolkdampen van de Ijen, gelukkig hebben we de foto’s nog. Na al dit moois weer terug in de jeep ontbijtje pikken en door naar de haven van Banyuwangi. Hier wachte de boot die ons bracht naar Bali. Eindelijk van dat kattengejank af dacht ik omdat Bali overweegt Hindoestaans is, maaaaaarrrrr schijn bedroog het eerste wat we weer hoorde was het gejank van de imams uit de minaretten. Hadden we maar niet naar het grootste moslim ter wereld moeten gaan niet waar. Aangekomen in ons hotelletje zijn we gelijk een duik en snorkelsafari gaan boeken om eens lekker te gaan chillen na al dat geweld van de vulkanen. We zijn per boot gebracht naar het eiland Menjangan wat onderdeel maakt van een natianaal park. Hier heb ik onderwater en Peg bovenwater zitten genieten van al het koraal en vis wat zich hier herbergt. Het enige minpuntje was dat we bij de laatste duik( snorkel) werden opgevreten door een school mini kwalletjes die werkelijkwaar de nodige brandwonden en irritatie opleverde, waar we nu de littekens nog van kunnen zien. Ja lieve mensen op verre reizen gaan is pijnlijden. Eenmaal dit alles weer te hebben overleefd is onze reis verder gegaan op Bali waar we vandaag enorm genoten hebben van al het moois wat Bali heeft te bieden. Met als hoogtepunt de rijstterrassen van Jatiluwih, ook weer fantastisch om te zien wat mensenhanden allemaal kunnen maken. Nu op het moment zitten we in Ubud op onze riante suite te genieten van de regen, want regenen doe het nou eenmaal in Indonesië maar niet te vergelijken met het geweld van Sumatra in het tropisch regenwoud. Nou lieve mensen het ziet er naar uit dat ik het nu hopelijk ga redden, dus ik ga dit verslag snel opslaan en ga jullie waarschijnlijk nog wel een keer verblijden met de avonturen van P & P in Indonesië.
So liebe leute, hertzliche grussen aus Ubud!!

Liefs P & P

• 19 Januari 2018 - 09:45

Lea:

Hey luitjes, als ik Google op blue fire kom ik vooralsnog alleen op jullie vulkaan uit :-) en ook wel leuk ... uiteindelijk ook op jouw reisverslag. Thnx weer.
    En als ik een tip mag geven voor de volgende keer... tik het eerst even in niet dan kan je daar na kopiëren naar waar ben je nu ;-) Heel veel plezier nog en dat ik nog maart lang mee mag genieten.