Wauw wat een mooi land - Reisverslag uit Kisoro, Oeganda van Peter Peels - WaarBenJij.nu Wauw wat een mooi land - Reisverslag uit Kisoro, Oeganda van Peter Peels - WaarBenJij.nu

Wauw wat een mooi land

Door: Peter

Blijf op de hoogte en volg Peter

15 Januari 2023 | Oeganda, Kisoro

hallo lieve mensen hier zijn we weer voor het volgende verslag.

Zo eerst is ff kijken waar we gebleven waren… O ja de gorilla’s hadden we gehad wat een avontuur! Het volgende wat we op het programma hadden was Chimpanzee Forest in Kibale National Park. Ook dit was weer een avontuur van heb ik jouw daar, na een korte briefing van de locale rangers gingen we we weer bewapend met een fototoestel en een fles water op zoek naar de Chimpansees. Na een vrij eenvoudige tocht door de jungle, voor ons eenvoudig als je een paar dagen geleden je een weg heb moeten slaan door de jungle om gorilla’s te spotten. Maar ook hier weer gegarandeerd waar we voor kwamen, na een uurtje vonden we een grote groep chimpansees waar we middenin belanden. Voor sommige van jullie had ik hiervan al een filmpje online gezet en voor diegene die Facebook hebben en volgen hadden ook al het een en ander via Peggy vd Meer kunnen volgen. Wat een avontuur weer om te midden van je neefjes en nichtjes een zooitje foto en filmpjes te schieten. Wat een gave beesten zijn het toch, voor 90% hetzelfde dna en dat was goed te zien. Je gaat zelfs twijfelen of je nu een foto heb gemaakt of een selfie! Een hele bijzondere ervaring was het weer die we voor geen goud hadden willen missen. Na het avontuur met de chimpansees moesten we uiteraard onze weg weer vervolgen in de parel van Afrika. En met recht de parel van Afrika wat een verschrikkelijk mooi land is dit en ik kan het eenieder echt aanraden. Vriendelijke mensen mooie ongerepte natuur en prachtige meren en vergezichten, iets wat voor mij en Peg zelfs nog bijzonder is. Na weer een zware autorit arriveerde we op dag 9 bij Murchison Falls National Park waar we gelijk na het diner ons mandje zijn ingegaan voor het volgende avontuur. Dit avontuur was in het park zelf waar we een paar gamedrive’s gedaan hebben om wild te spotten en ook nu weer werden we op ons wenken bediend. Buffels hypo’s leeuwen olifanten giraffe en tig van ver schillende antilopesoort sprongen weer voor onze auto, echt geweldig !! Na een drukke dag op het land zijn we per boot richting Murchison Falls gegaan, ook weer een topper! Foz Di Igazu en de Victoria falls hadden we al gezien maar toch weer blij verrast van dit spektakel. Volgens de kenners is dit de waterval met de meeste power, de ene is de breedste die is de hoogste daar valt het meeste water en deze is het krachtigst. Peg zal nog wel een filmpje op Facebook plaatsen om jullie een indruk te geven hoe of wat, maar een spektakelstuk is het zeker!

De volgende dag zijn we eerst weer wezen gamedriven voor het spotten van wild om vervolgens na de lunch dezelfde watervallen te spotten maar nu als ridder te voet. Zwoegend en zwetend konden we de krachtige waterval van alle kanten bewonderen, wat een geweld echt bizar om te zien. Nu as we speak is mijn diner bijna klaar en gaan we ons opmaken voor de langste autorit van onze vakantie. We hebben ons weer goed laten inlichten door locale chauffeurs en rangers die ons benadrukte dat het een lange dag gaat worden. Zoals het er nu uitziet hebben wij morgen een rit van een uurtje of acht voor de boeg, wat ons brengt naar Kidepo National Park. Volgens alle boekjes en verhalen het mooiste park van Oeganda, dus dat zullen we gaan beleven. Ik ga snel naar mijn soepje en de rest van het diner en ga jullie over een paar dagen weer op de hoogte houden van reis. O ja ff tussen () het eten hier is meer dan prima een prettige bijkomstigheid waar we niet op gerekend hadden.

Vanaf de Victoria Nijl Murchison Falls wens ik iedereen een eet smakelijk en welterusten.

Liefs P en P